پرش به محتوا

راه اندازی شبکه وایرلس

در تکنولوژی Wireless به جای کابل از امواج راديويی، مادون قرمز و مايکروويو برای انتقال اطلاعات بين دستگاه ها استفاده می‌گردد. در این تکنولوژی اطلاعات با کمک این فناوری که مدولاسیون نامیده می شود در نقطه ای که اطلاعات را ارسال میکند تبدیل به امواج شده و به سمت مقصد ارسال می شود. سپس در نقطه گیرنده امواج مجددا تبدیل به دیتا شده و مورد استفاده قرار می گیرد. در راه اندازی شبکه وایرلس مدل های مختلفی وجود دارد و تفاوت هایی با مدل کابلی که در ادامه توضیح می‌دهیم.

راه اندازی شبکه وایرلس

خدمات نصب و راه اندازی شبکه وایرلس

خدمات راه اندازی شبکه وایرلس به عنوان بخشی از خدمات شبکه این شرکت به شما عزیزان می باشد.

طراحی شبکه وایرلس

در راه اندازی شبکه وایرلس پارامتر های مختلفی وجود دارد. وایرلس جهت پوشش داخل ساختمان است یا قرار است ارتباط بین دو ساختمان را برقرار کند. چند کاربر به آن متصل می شوند و شعاع پوشش چقدر است؟ برای همین موضوع ابتدا شبکه وایرلس می بایست طراحی شود. در طراحی شبکه وایرلس ابتدا صورت مسئله بررسی شده و پارامترهای لازم یادداشت می شوند. سپس برند های مختلف را بر اساس نوع شبکه خود بررسی می کنیم. نرم افزارهای مختلفی برای طراحی وجود دارد که با جانمایی و فاصله نوع لینک را برای ما مشخص می کند و اینکه چقدر پهنای باند خواهیم داشت.

موردی که در اینجا وجود دارد تداخل فرکانسی است. این مسئله به تجربه و اطلاع از وضعیت آلودگی فرکانسی منطقه دارد. این مورد نیز در طراحی باید دیده شود. در شبکه داخلی طراحی را بر اساس تعداد و نوع موانع، تعداد کاربران، شعاع پوشش، نوع تجهیزات و موارد مشابه انجام می دهیم. در شبکه خارج از ساختمان فاصله بین رادیو ها، پهنای باند مورد نیاز، تداخل فرکانسی، موانع و ارتفاع دکل بررسی و دیده می شود. در نهایت طرح نهایی برای اجرا آماده می شود.

اجرای شبکه وایرلس

اجرای شبکه وایرلس در دو محیط داخل ساختمان و خارج از آن انجام می شود.

   اجرای شبکه وایرلس Indoor

این مورد با نصب رادیو های بی سیم ایندور انجام می شود. جانمایی در قسمت طراحی شبکه انجام می شود. از محل رادیو ها تا نزدیک ترین سوییچ یک کابل شبکه کشیده می شود. برخی رادیو های وایرلس از حالت مش پشتیبانی می کنند. یعنی می توانند به همدیگر وصل شده و سری شوند. این حالت دارای معایبی است که توصیه نمی شود. جهت جلوگیری از نیاز به برق در نزدیکی اکسس پوینت، از مدل هایی استفاده می کنیم که از POE پشتیبانی کنند. سپس اکسس پوینت ها را در محل خود فیکس کرده و تنظیمات لازم انجام می شود.

   اجرای شبکه وایرلس Outdoor

این نوع شبکه بیشتر برای ارتباط بین ساختمان ها کاربرد دارد. محل دو نقطه را در طراحی وارد کرده و دید متقابل را بررسی می‌کنیم. در شبکه وایرلس اوت دور، رادیو ها می بایست به همدیگر دید مستقیم داشته یا به اصطلاح هم را ببینند. در صورتی که این امکان وجود نداشت از دکل استفاده می شود. پس از تهیه شرایط دید مستقیم، رادیو ها روی دکل یا با نصب لوله فیکس شده و از هر کدام کابلی تا سوییچ مرکزی شبکه کشیده می شود. تنظیمات لازم برای ارتباط و جلوگیری از هک شدن انجام شده و ارتباط برقرار می شود.

مزایا و معایب راه اندازی شبکه وایرلس

شبکه وایرلس در مقایسه با شبکه کابلی دارای برتری ها و نقطه ضعف هایی است که در ذیل به آنها اشاره می گردد.

مزایای تکنولوژی وایرلس

  • راه اندازی آسان: راه اندازی شبکه های وایرلس به علت اینکه نیاز به نصب داکت و پریز و کابل کشی ندارد با سرعت و سهولت بیشتری راه اندازی می شود.
  • قابلیت تحرک: در سیستم های کابلی امکان حرکت و جابجایی وجود ندارد. دستگاه ها برای اتصال به شبکه باید در کنار پریز ها قرار بگیرند. در شبکه های بی سیم به علت اینکه اطلاعات از طریق امواج منتقل می شوند می توانند براحتی در منطقه هایی که تحت پوشش قرار دارد به شبکه متصل گردیده و حرکت کنند.
  • قابلیت گسترش آسان: در سیستم کابلی برای اضافه کردن کلاینت ها باید برای آنها کابل جداگانه کشیده و پریز نصب گردد. اما در سیستم وایرلس اضافه کردن کلاینت تنها با قرار دادن کارت شبکه وایرلس بر روی سیستم ها و یا استفاده از دستگاه هایی که به این سیستم مجهز هستند انجام می پذیرد.
  • پوشش فواصل بالا: کابل های زوج سیم بهم تابیده حداکثر تا فاصله ۱۰۰ متر امکان ارسال اطلاعات را دارند. فیبر نوری هم برای فواصل بالا علاوه بر پر هزینه بودن دشواری خاص خود را دارد که در فواصل خیلی بالا این مسئله خود را به شدت نشان می دهد. با کمک سیستم وایرلس به راحتی می توان فواصل تا ده ها کیلومتر را به هم متصل نمود.
  • عدم برخورد به مشکلات کابل کشی: کابل کشی در برخی مکان ها مانند اماکن تاریخی، اجاره ای، مرتفع و امثالهم دردسر ساز می باشد. در چنین مکان هایی کابل کشی منجر به تخریب اماکن شده و یا ممکن است با مخالفت افراد روبرو گردد. با کمک فناوری وایرلس تنها با نصب یک دستگاه شبکه برقرار می گردد.

معایب راه اندازی شبکه وایرلس

  • سرعت: نرخ ارسال و دریافت در شبکه های کابلی بسیار بالاتر از شبکه های بی سیم می باشد. با پیشرفت تکنولوژی مرتب به سرعت های انتقال بالاتری دست یافته می شود اما همزمان با آن سرعت انتقال اطلاعات در سیستم های کابلی نیز افزایش می باشد و همواره دارای نرخ بالاتری از وایرلس می باشد.
  • امنیت: امنیت اطلاعات در سیستم کابلی بسیار بالا می باشد. برای نفوذ به این سیستم باید بتوان بصورت فیزیکی به نود های شبکه دسترسی پیدا کرد و تنظیمات مربوط به امنیت شبکه را نیز خنثی نمود اما در سیستم های وایرلس به علت انتشار اطلاعات در فضا از امنیت پایین تری برخوردار می باشد.
  • پایداری: سیستم شبکه مبتنی بر کابل به نسبت شبکه وایرلس از پایداری بالاتری برخوردار است و کمتر دچار مشکلات و قطعی و وصلی می گردد.
  • هزینه بالاتر: تجهیزات شبکه کابلی از قیمت پایین تری نسبت به راه اندازی شبکه وایرلس برخوردار می باشد.

تجهیزات مورد استفاده در شبکه های بی سیم

  • رادیو وایرلس: این دستگاه وظیفه تبدیل اطلاعات به امواج رادیویی و بالعکس را بر عهده دارد. این وسیله از یک برد الکترونیکی که پردازش اطلاعات را بر عهده دارد و یک رادیو که اطلاعات را به امواج تبدیل می کند تشکیل شده است و در یک محفظه بسته می شود.
  • آنتن: دستگاه های وایرلس برای ارسال و دریافت اطلاعات نیاز به آنتن دارند. آنتن ها در انواع مختلفی ساخته می شوند و دارای قدرت و زاویه های تابش متفاوتی می باشند. انواع مختلف آنتن شامل موارد زیر می شود.
    Dish , Parabolic, Sector, Omni, Yagy, Flat panel, Grid
  • پیگتیل Pigtail: کابلی است که وظیفه انتقال اطلاعات را از رادیو به آنتن بر عهده دارد.
  • کابل Cable: کابل های مورد استفاده در راه اتدازی شبکه وایرلس شامل LMR400, RG58, RG213 و مدل های دیگر می باشد. نوع کابل در ایجاد افت در ارسال و دریافت اطلاعات نقش مهمی بازی می کند.
  • کانکتور Connector: کابل برای اتصال به آنتن و رادیو از طریق کانکتور متصل می شود که شامل انواع مختلفی میباشد. از آن جمله میتوان به N-Type Male/Female, SMA,MMC, MMCX, Reverse اشاره کرد.
  • باکس BOX: محفظه ای که برد وایرلس داخل آن قرار می‌گیرد. این باکس ها در انواع Outdoor و Indoor تولید می‌شود.

مدل های راه اندازی شبکه وایرلس

شبکه های وایرلس را می توان در دسته بندی های مختلفی قرار داد. در زیر چند نمونه از این دسته بندی ها آمده است.

شبکه بی سیم خارجی Outdoor Wireless

این سیستم برای انتقال اطلاعات بین دو نقطه که در فاصله دور از هم قرار دارند استفاده می شود. تجهیزات مورد استفاده برای این سیستم دارای مقاومت در برابر شرایط جوی محیط خارج از ساختمان مانند باد و باران و گرما و سرما می باشند.

 راه اندازی شبکه بی سیم داخلی Indoor wireless

این سیستم برای برپایی یک شبکه در محیط داخل ساختمان استفاده می شود و تجهیزات با ابعاد و ظاهر مناسب برای این محیط طراحی و ساخته می شوند.

 راه اندازی شبکه وایرلس نقطه به نقطه PTP

این روش ارتباطی نقطه به نقطه می باشد. بدین معنی که دو نقطه با کمک ادوات وایرلس به همدیگر متصل می گردند.

 راه اندازی شبکه وایرلس یک نقطه به چند نقطه PTMP

در این روش از یک دستگاه Access Point مرکزی بهره گیری می شود. تمامی دستگاه ها به این نقطه مرکزی که مانند سوییچ عمل کرده متصل گردیده و با هم تبادل اطلاعات می کنند.

فرکانس کاری

دستگاه های وایرلس در فرکانس های متفاوتی عمل میکنند که در باند آزاد ۹۰۰ و ۲٫۴ و ۵٫۸ مگاهرتز و یا باند های دیگر با اخذ مجوز های لازم کار می کنند.