گیتوی ویپ چیست و چه کاربردی دارد

گیت وی ویپ چیست و چه کاربردی دارد

در سیستم تلفن تحت شبکه تجهیزات زیادی مورد استفاده قرار می گیرند و هر کدام کاربرد خود را دارند. یکی از این تجهیزات گیتوی ویپ VoIP Gateway است. این دستگاه در مدل های مختلف تولید شده و کاربردهای متنوعی دارد. آشنایی کامل با این دستگاه و چه کاربری برای ما دارد به شما در راه اندازی سیستم VoIP کمک زیادی می کنید. در ادامه گیت وی ویپ چیست را شرح داده و مدل های مختلف آن را بررسی می کنیم. سپس کاربرد های آن را شرح می دهیم.

برای بررسی این دستگاه با تیما شبکه همراه باشید

گیتوی ویپ چیست ؟

همانطور که می دانید دو ساختار کلی VoIP و سنتی برای مبحث مکالمات تلفنی وجود دارد. ممکن است در جایی نیاز به استفاده از هر دو سیستم وجود داشته باشد. دستگاهی که اینجا به کمک شما می آید گیتوی ویپ است. گیتوی VOIP یک دستگاه سخت افزاری است که ترافیک تلفن معمولی را به بسته های داده برای انتقال از طریق اینترنت تبدیل می کند. این دستگاه با ATA متفاوت است و تفاوت گیتوی ویپ و ATA چیست را باید بدانید. یک ATA (که به آن جعبه VoIP نیز گفته می شود) فقط یک تلفن یا دو تلفن را تبدیل می کند. برخی از بزرگترین گیتوی های VoIP می توانند همزمان 256 تماس را پشتیبانی کنند.

انواع گیتوی ویپ

مدل های مختلفی برای گیتوی وجود دارد و دسته بندی های متنوعی می توان انجام داد. دو نوع آنالوگ و دیجیتال یکی از این دسته بندی ها است. در آنالوگ از خطوط آنالوگ معمولی و دیجیتال از خطوط E1/T1 استفاده می شود. همچنین گیتوی های VoIP ای وجود دارند که ترافیک VoIP را به شبکه های بی سیم GSM یا CDMA متصل می کنند. یک گیتوی VoIP ابزاری با ارزش برای دفاتر بزرگی است که می خواهند از سرویس VoIP استفاده کنند اما دارای زیرساخت هایی هستند که آنالوگ بوده و تغییر آن پر هزینه و غیر عملی است.

اگر ترافیک صوتی از روش شبکه IP وارد مجموعه شود، گیتوی VoIP آن را کد کرده و به PSTN انتقال می دهد. در صورت تماس از PSTN ، گیتوی VoIP ترافیکی را که باید از طریق IP استفاده شود رمزگذاری می کند. لیست مدل های گیتوی را در لینک ذیل می توانید ببینید و اطلاعات فنی آنها را مشاهده فرمایی

گیتوی ویپ آنالوگ

گیتوی های VoIP آنالوگ از دو تا تعداد زیادی خطوط سنتی را می توانند پشتیبانی کنند. دو نوع گیتوی آنالوگ وجود دارد، (FXO (Foreign Exchange Office و (FXS (Foreign Exchange Subscriber or Foreign Exchange Station. توضیح ساده برای دانستن تفاوت این دو این است که به FXO خط بوق دار متصل می شود ( مثل خط شهری) و به FXS دستگاه نیازمند بوق وصل می شود ( مثل تلفن آنالوگ یا فکس). در هر دو حالت سیگنال آنالوگ به VoIP یا بالعکس تبدیل می شود.

گیتوی ویپ دیجیتال

در این مدل به جای خطوط PSTN، خط E1 به دستگاه وصل شده و کانالیزه می شود. سپس به سیستم VoIP منتقل می شود.

کاربرد های گیتوی ویپ چیست

کاربرد های زیادی را می توان برای این دستگاه متصور بود که آنها را نام می بریم.

انتقال خط: این از پرکاربرد ترین کاربرد های گیتوی ویپ است. در حالت آنالوگ، در یک طرف گیتوی FXO قرار گرفته و در طرف دیگر FXS نصب می شود. خطوط PSTN به FXO و در سمت دیگر گوشی های تلفن به گیتوی آنالوگ FXS متصل می شوند. گیتوی آنالوگ FXO، صدا را به دیتا تبدیل کرده و با کمک شبکه یا اینترنت به سمت گیت وی FXS هدایت می کند. در سمت FXS دیتای دریافتی به صدای آنالوگ تبدیل شده و به گوشی ارسال می شود.

اتصال خطوط شهری به IP-PBX: مراکز تلفن تحت شبکه IP-PBX از نرم افزار برای راه اندازی یک سیستم VoIP استفاده می کنند. در مدل سخت افزاری معمولا پورت های FXO به صورت ماژولار یا تعبیه در داخل، نصب می شوند. اما در مدل های نرم افزاری نیاز به گیتوی برای این اتصال وجود دارد.

اتصال گوشی و فکس آنالوگ به IP-PBX: در صورتی که مرکز تلفن VoIP داشته باشید و قصد اتصال دستگاه فکس یا گوشی آنالوگ داشته باشید نیاز به گیتوی FXS دارید. در اینجا دستگاه سیگنال گوشی ها را به دیتا تبدیل کرده و به مرکز تلفن ارسال می کند.

بیشتر بخوانید: آموزش راه اندازی مرکز تلفن سیسکو CME

پیمایش به بالا