اینترانت چیست

اینترانت چیست

اینترانت شبکه‌ای رایانه‌ای است که از زبان مشترک ارتباطی شبکه جهانی اینترنت برای تبادل داده‌ها استفاده می‌کند. کاربرد اینترانت چیست تمام خدمات اینترنت، از جمله پست الکترونیکی، تار جهان‌گستر، انتقال فایل (FTP)، گروه‌های خبری و تله کنفرانس را در شبکه‌ای اختصاصی برای استفاده‌ کنندگان مشخص آن شبکه ارائه می‌دهد و لزومآ به اینترنت متصل نیست. اینترانت بستر مناسبی برای ارتباط بین شعب و مراکز است.

درباره اینترانت و تاریخچه آن

اینترانت خود تاریخچه‌ای مستقل ندارد، زیرا یكی از دستاوردهای اینترنت به‌شمار می‌رود و در واقع چند سالی پس از آنكه اینترنت پا به عرصه جهانی گذاشت، اینترانت و اكسترانت نیز پدید آمد.

در ایران، از اواسط سال ۱۳۷۴ كه نرم‌افزار سیستم عامل شبكه (NT SERVER) شركت رایانه‌ای نت اسكیپ (Netscape) وارد كشور شد، به سبب سهولت نصب اینترانت‌ها بر روی این سیستم عامل شبكه، نصب اینترانت‌ها آغاز گردید و از آن زمان تاكنون، این جریان در دنیا و ایران رشد فزاینده‌ای داشته است. به‌طور مثال، وزارت كشاورزی ایران در همان سال توانست از خدمات شبكه اینترانت استفاده كند.

اطلاع‌رسانی، ارتباطات، بازاریابی و فروش، آموزش از راه دور، كار از راه دور، تصمیم‌گیری بهینه مدیریت بانكداری و اقتصاد و كار و كاریابی، كاربردهای اصلی اینترانت‌ها هستند. در زمینه اطلاع‌رسانی با توجه به قابلیت چند رسانه‌ای‌ها و ارائه اطلاعات روزآمد، می‌توان به ارائه اطلاعات در زمینه‌های مختلف از جمله نشریات، اطلاعیه‌ها، بخشنامه‌ها، پرونده‌های كاری، اطلاعات تخصصی، اطلاعات مشتریان، رقبا و كاربران، اخبار، و جز آن اشاره كرد. ارائه الكترونیكی این اطلاعات خود موجب كاهش استفاده از كاغذ می‌شود و در نهایت كاهش هزینه و زمان را برای شركت‌ها به دنبال خواهد داشت. از این روش می‌توان برای توزیع اطلاعات به‌دست آمده از اینترنت استفاده كرد.

در زمینه ارتباطات، اینترانت‌ها باعث تسهیل ارتباطات میان اعضای یك سازمان با مشتریان و رقبا و سازمان‌های بیرونی خواهند شد كه به‌طور نمونه می‌توان به جمع‌آوری نظرات، شكایات، و آگاه كردن مدیران از مسائل را نام برد؛ یا ارتباط افراد هم اندیشه در موضوعات خاص كه خود باعث ایجاد نوآوری‌ها، خلاقیت‌ها، و ابتكارها در زمینه‌های مختلف می‌شود.

در زمینه بازاریابی و فروش می‌توان تبلیغات جهت معرفی محصولات، در نهایت سفارش از مشتری، دریافت پیشنهادات و انتقادات از مشتری، انجام و پیگیری عملیات فروش، ارائه خدمات پس از فروش، انجام هماهنگی‌های لازم با مشتری و گزارش پیشرفت سفارش به مشتری و به‌طور كلی فروش از راه دور را نام برد.

تفاوت اینترانت و اینترنت چیست

بستر اینترانت ملی و اینترنت توسط مخابرات فراهم می‌شود. بدین شکل که هر یک از نقاط شما از یکی از طرق ارتباطی مانند سیم مسی یا فیبر و غیره به شبکه داخلی سراسری متصل می گردد. سپس هر یک از نقاط شما که در این بستر باشد میتواند با نقاط دیگر متصل به اینترانت انتقال دیتا و سایر امکانات ارتباطی را داشته باشد و به آدرس های دیگر موجود در اینترانت نیز دسترسی خواهد داشت. تفاوت اینترانت و اینترنت چیست ، در اتصال به شبکه جهانی است. اینترنت شامل اتصال اینترانت کشورهای مختلف به هم و ایجاد یک شبکه جهانی از اینترانت ها است.

برای ایجاد ارتباط بروی این بستر ابتدا از طریق مودم های مخصوص سازگار با مخابرات منطقه ارتباط با شبکه اینترانت برقرار می گردد. سپس با استفاده از روتر و انجام تنظیمات، ارتباط یکپارچه و امن بین مراکز برقرار می شود و تبادل اطلاعات و ارتباط صوتی و تصویری بر روی آن صورت می گیرد.

کاربرد اینترانت و موارد استفاده

با اینترانت آشنا شدیم. حالا باید ببینیم کاربرد اینترانت چیست و برای ما چه سودی دارد.

کاربرد اینترانت

سیستم مدیریت محتوای اینترانت

CMS های ایجاد شده روی اینترانت بر ایجاد و مدیریت محتوای دیجیتال متناسب با کسب و کار شما تمرکز دارد. همچنین محتوای وب سایت های داخلی شما را مدیریت می کند. سیستم‌های CMS از دهه نود وجود داشته‌اند. از آن زمان به یک سیستم مبتنی بر وب انعطاف‌پذیر و کاربرپسند تبدیل شده‌اند که می‌تواند با اینترانت شما یکپارچه شود.

اینترانت و شبکه اجتماعی

رسانه های اجتماعی در زندگی امروزی کاملا رخنه کرده اند و اینترانت ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. برای افزایش کارایی در محل کار و افزایش همکاری کارکنان، اینترانت سازمانی می تواند به عنوان یک وسیله ارتباطی موثر بین کارکنان شما باشد. نمونه ای از کاری که یک اینترانت اجتماعی انجام می دهد، ادغام ابزارهای ارتباطی با پروفایل های شخصی، موتور جستجوی قدرتمند با ویژگی های اشتراک گذاری و واکنش گرا است. همه اینها در یک فضای دیجیتال، یک تجربه اجتماعی و مشارکتی جامع را برای کارکنان شما فراهم می کند.

برنامه های اینترانت موبایل

شرایط کار تغییر کرده است. کارمندان پراکنده تر شده اند و با افزایش دور کاری، امور در جاهای مختلف و در هر زمان انجام می شود. با این تغییر فرهنگی، انتظار دسترسی به آنچه برای انجام کار خود نیاز دارید از هر یک از دستگاه‌هایتان، از جمله تلفن همراه به وجود می‌آید. اینترانت ها اکنون می توانند برنامه های اینترانت تلفن همراه را ارائه دهند که به کارمندان شما اجازه میدهد تا از هر کجا که هستند، مسائل شرکت را حل و بررسی کنند. قابلیت‌های پیشرفته اتصال اینترانت، ورود به سیستم و کار کردن از هر نقطه را آسان می‌کند.

فرهنگ سازمانی خود را متحول کنید

یکی از اهداف شما برند سازی است. بدون تقویت ارتباطات موثر داخلی، آن برند می تواند در داخل از بین برود. اینترانت های سازمانی فضایی را برای تقویت مثبت فرهنگ و کار تیمی در سطح شرکت، از طریق اطلاعات و تعاملات خاص و مشخص ایجاد می کنند. این نه تنها به رشد نام تجاری شما کمک می کند، بلکه به کارمندان شما کمک می کند تا احساس کنند که در یک قاب و دارای هدف بزرگتر هستند.

محل کار قابل دسترس و کاربر پسند

داشتن یک کسب و کار پویا، به معنای داشتن کارکنانی است که از نظر مهارت و تخصص متفاوت هستند. اینترانت های سازمانی نمونه کاملی از خدماتی هستند که به کل نیروی کار شما می رسد، بنابراین هر کارمندی از هر بخش میتواند به راحتی از نرم افزار اینترانتی استفاده کند.

استفاده از راه حل های اینترانت خارجی

ایجاد یک اینترانت سازمانی از ابتدا می تواند گزینه مناسبی برای بسیاری از شرکت ها باشد. این امر به شما اجازه می دهد تا سیستم خود را به طور کامل سفارشی کنید، و به شما کنترل کامل بر آنچه را که از ابتدا تا انتها ایجاد می کنید، می دهد. همچنین به این معنی است که شرکت شما باید ظرفیت اتصال به ظرفیت های خارج از مجموعه را داشته باشد. فضای ابری در فضای اینترانت قابل اتصال به مجموعه ها می باشد.

یک محل کار دیجیتال

اگر شرکت شما در حال حاضر از نرم افزارهای SaaS جداگانه برای ابزارهای همکاری استفاده می کند، ممکن است با مشکل پراکندگی در محل کار مواجه شوید. اینترانت به جای اینکه همه نرم افزارهای ارتباطی شما جداگانه کار کنند و باعث ایجاد چندپارگی و بی نظمی در محل کار شود، همه این برنامه ها را در یک فضا، در قالب یک راه حل دیجیتالی محل کار، ادغام و ترکیب می کند.

رنج IP مورد استفاده در شبکه ملی

همانطور که میدانید رنج های IP به دو دسته عمومی Public و خصوصی Private تقسیم می شوند. منظور از عمومی بودن، شناخته شدن از دید اینترنت می باشد. رنج IP های خصوصی به شرح ذیل می باشد.

10.0.0.0/8 : 10.0.0.0 - 10.255.255.255
172.16.0.0/12 :  172.16.0.0 - 172.31.255.255
192.168.0.0/16 : 192.168.0.0 - 192.168.255.255

برای جلوگیری از تداخل شبکه خصوصی با اینترنت، رنج IP مورد استفاده از نوع خصوصی است. در اینجا راجع به اینترانت کشوری که مخابرات است اگر صحبت کنیم، با توجه به گستردگی زیاد شبکه، از بزرگترین رنج ممکن بهره گیری میشود که همان 10.0.0.0/8 می باشد. در مواردی با اهداف متنوع ممکن است از رنج های دیگر نیز استفاده شود. ممکن است بین شبکه داخلی مخابرات و IP های عمومی در داخل ایران، ارتباط قابل برقراری باشد که بستگی به روت نویسی مخابرات دارد.

چگونه اینترانت ملی را دریافت و از آن استفاده کنیم

با توجه به اینکه در حال حاضر زیر ساخت های ارتباطی در اختیار شرکت مخابرات است، ارایه سرویس توسط این سازمان قابل ارایه است. به منظور دریافت میتوانید از طریق شرکت مخابرات اقدام نمایید. همچنین از طریق شرکت های خصوصی که در زمینه راه اندازی این سرویس فعال می باشند میتوانید موضوع پیگیری نمایید. این شرکت ها مراحل اداری و بقیه را برای شما انجام میدهند.

برای راه اندازی ابتدا باید سرویس دایر شود. سپس با توجه به بستر ارایه شده تجهیزات مورد نیاز را تهیه می فرمایید. اکنون با انجام تنظیمات لازم سرویس قابل بهره برداری است. یکی از خدمات شبکه این شرکت راه اندازی این سیستم می باشد.

جهت راه اندازی این سرویس می توانید با کارشناسان تیما شبکه تماس بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا