آشنایی با شبکه وایرلس (شبکه بی سیم) Wireless

آشنایی با شبکه وایرلس

یکی از روش های انتقال دیتا استفاده از رادیوهای بی سیم وایرلس (Wireless) و راه اندازی شبکه وایرلس است. برای اینکه بدانید شبکه وایرلس چیست در این روش اطلاعات در مبدا تبدیل به امواج رادیویی شده و به سمت مقصد فرستاده میشود. در مقصد امواج رادیویی دریافت شده مجددا تبدیل به دیتا شده و به سمت شبکه هدایت می گردد.

ابتدا نقاط مبدا و مقصد مورد ارزیابی قرار می گیرد. موارد متعددی در انتخاب تجهیزات و برقراری یک لینک وایرلس می بایست مد نظر قرار گرفته شود که به چند مورد آن اشاره می شود.

انواع شبکه وایرلس

شبکه وایرلس محلی

شبکه وایرلس محلی Local

این روش برای راه اندازی شبکه وایرلس در محیط داخل ساختمان بکار می رود. دستگاه های مجهز به آداپتور وایرلس بطور مستقیم و دستگاه هایی که دارای این سیستم نیستند با قرار دادن کارت مخصوص به Access Point وایرلس متصل شده و با هم به تبادل اطلاعات می پردازند.

برای برقراری چنین شبکه ای ابتدا نقشه ساختمان و شرایط محیطی مورد بررسی قرار گرفته و تعداد و نوع Access Point مورد نیاز انتخاب می گردد. Access Point های تولیدی شرکت های مختلف دارای سطح پوشش، قدرت، فرکانس کاری، آنتن و شکل های ظاهری متفاوتی می باشند. برای هر محیط باید AP متناسب با آن انتخاب گردد و بسته به مساحت مورد پوشش ممکن است نیاز به استفاده از دو یا چند AP باشد.

سپس AP ها در مکان هایی که دارای حداکثر پوشش و حداقل تداخل با همدیگر باشند نصب می گردند. تنظیمات مربوطه انجام گرفته و کلاینت ها تک تک به آن متصل می گردند.

شبکه وایرلس بیرون ساحتمان Outdoor

روش دیگر راه اندازی شبکه محلی استفاده از تجهیزات Outdoor می باشد. مورد استفاده این روش مکان هایی مانند ورزشگاه ها، محوطه بیرونی دانشگاه ها، کارخانجات، هتل ها و موارد مشابه است که نیاز به شبکه محلی در محیط های باز دارند. همچنین برای ارتباط بین دو ساختمان از این روش استفاده می شود.

بیشتر بخوانید: راه اندازی شبکه وایرلس

عوامل موثر در برقراری لینک شبکه وایرلس چیست

فاصله بین نقاط

در سیستم وایرلس با افزایش فاصله، پهنای باند قابل دریافت بین دستگاه های وایرلس افت می کند و با هر چه بیشتر شدن این فاصله پهنای باند کمتر و کمتر می گردد تا جایی که دیگر امکان برقراری ارتباط از بین می رود. برای فواصل مختلف با توجه به پهنای باند مورد نیاز باید تجهیزات مناسب با آن برای شبکه وایرلس انتخاب گردد تا بتوان به بهره مطلوب دست یافت.

دید مستقیم در وایرلس

تجهیزات وایرلس برای برقرار کردن لینک نیازمند دید مستقیم هستند. بدین معنی که بین آنتن های دستگاه ها نباید مانعی وجود داشته باشد. موانع با توجه به نوع ماده بکار رفته باعث جذب کامل یا مقداری از سیگنال رادیویی شده و در نتیجه ارتباط بطور کامل قطع گردیده و یا با افت شدید پهنای باند همراه خواهد بود. برای رفع موانع شبکه وایرلس ابتدا نقاط با کمک نرم افزار مورد تحلیل قرار داده و سپس دکل با ارتفاع مناسب نصب توسط این شرکت می گردد تا دید مستقیم بین دو نقطه فراهم گردد.

فاصله در شبکه وایرلس

تداخل فرکانسی در شبکه وایرلس چیست و چه اثری دارد

دستگاه های وایرلس برای انتقال دیتا از امواج رادیویی بهره می گیرند. هر موج رادیویی دیگر با فرکانس مشابه در مسیر، باعث اغتشاش و تخریب سیگنال های ارسالی در شبکه وایرلس می گردد که به آن نویز گفته می شود. نویز می تواند توسط دستگاه های وایرلس دیگر در محیط، کابل های فشار قوی برق، دستگاه های الکترو مغناطیسی و موارد مشابه ایجاد گردد که نتیجه آن قطع شدن ارتباط، قطع و وصل شدن لینک و یا افت پهنای باند گردد. برای اینکه بدانید اثر تداخل در شبکه وایرلس چیست، در مناطق شلوغ سبب کندی شدید تا قطع کامل می شود.

برای غلبه بر نویز محیط از روش هایی مانند استفاده از دستگاه های وایرلس ،با امکان انتخاب فرکانس های متعدد، استفاده از آنتن مناسب، پیدا کردن بهترین باند خالی فرکانسی و تنظیمات دستگاه بهره گرفته می شود تا بتوان لینک را با بهترین کیفیت برقرار نمود.

فرکانس های مجاز برای این ارتباط ۹۰۰MHz و ۲,۴GHz و ۵,۸GHz میباشد که دستگاه های با استفاده عمومی در این فرکانس ها ساخته میشوند. برای استفاده از فرکانس های دیگر اجازه سازمان تنظیم و مقررات رادیویی الزامی است.

امنیت شبکه وایرلس

استفاده از شبکه وایرلس به این علت که از ساختمان ها و مکان های مجاور نیز امکان اتصال به آن وجود دارد نیاز به تنظیمات امنیتی و رمز گذاری دارد تا جلوی دسترسی افراد غیر به مجموعه گرفته شود. از روش های احراز هویت و رمز گذاری شبکه وایرلس می توان به WEP, WPA و Access List اشاره کرد.

امنیت شبکه وایرلس

سیگنال های رادیویی ارسال شده به سمت مقصد، در صورتی که یک دستگاه وایرلس در مسیر قرار داده شود قابل دریافت می باشد. بدین صورت اطلاعات ارسالی و دریافتی در اختیار افراد غیر قرار گرفته و می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

برای جلوگیری از این امر شرکت های تولید کننده تجهیزات و موسسه تحقیقات و استاندارد شبکه های بی سیم از سیستم های رمز نگاری در دستگاه ها استفاده می کنند تا داده ها رمز نگاری شده و پس از دریافت رمز گشایی و مورد استفاده قرار گیرد. مورد دیگر امکان تعریف دستگاه ها برای همدیگر می باشد که دستگاهی به جز دستگاه روبرو امکان اتصال به لینک را نداشته باشد. پس از نصب لینک بسته به میزان حساسیت اطلاعات ارسالی تنظیمات مورد نیاز در دستگاه ها ایجاد می گردد تا امنیت مورد نیاز شما برقرار شود.

استفاده از شبکه وایرلس و کابلی به صورت همزمان و مزیت آن چیست

استفاده همزمان از شبکه کابلی و شبکه وایرلس از روش های متداول برقراری شبکه می باشد. مزیت استفاده از شبکه وایرلس و کابلی چیست: در مجموعه هایی ممکن است برای ایستگاه های کاری از شبکه کابلی استفاده شود اما دستگاه های نیز در شبکه موجود باشد که متحرک باشند و نیاز به شبکه بی سیم داشته باشند. برای این کار پس از راه اندازی شبکه وایرلس ارتباط بین این شبکه و شبکه کابلی برقرار می گردد. 

تجهیزات مورد استفاده در شبکه وایرلس

برای راه اندازی یک شبکه وایرلس نیاز به تجهیزات مختلفی است.در شبکه های مختلف ممکن است بعضی یا همه آنها استفاده شود.

بیشتر بخوانید: کاربرد های شبکه وایرلس

اکسس پوینت Access Point

اکسس پوینت وسیله ای است که یک شبکه محلی بی سیم یا WLAN را در یک ساختمان اداری یا منزل ایجاد می کند. یک اکسس پوینت از طریق کابل اترنت به یک روتر سیمی، سوئیچ یا هاب متصل می شود و سیگنال Wi-Fi را به منطقه تعیین شده ارسال می کند. به عنوان مثال، اگر می خواهید دسترسی Wi-Fi را در لابی شرکت خود فعال کنید، می توانید یک AP در نزدیکی میز پذیرش نصب کنید و یک کابل اترنت را از سقف و به اتاق سرور بکشید.

آداپتورهای بی سیم و کلاینت

آداپتورهای بی‌سیم دستگاه‌های سخت‌افزاری هستند که در رایانه‌ها نصب می‌شوند و اتصال بی‌سیم را امکان‌پذیر می‌کنند. اگر رایانه ای آداپتور بی سیم نداشته باشد، نمی تواند برای دسترسی به اینترنت به روتر متصل شود. برخی از رایانه‌ها آداپتورهای بی‌سیم دارند که مستقیماً در مادربرد تعبیه شده‌اند، در حالی که می‌توان آداپتورهای بی‌سیم مستقل را نیز برای افزودن قابلیت بی‌سیم به رایانه‌ای که آداپتور داخلی ندارد، نصب کرد. مدل های USB یا PCI نمونه های این مدل هستند.

کاربرانی که به این وسیله متصل میشوند کلاینت یا ایستگاه های کاری هستند.

تکرار کننده یا Repeater

تکرار کننده وایرلس یک دستگاه شبکه بی سیم است که برای افزایش برد یک روتر استفاده می شود. یک تکرار کننده، سیگنال های بی سیم را دریافت می کند و سپس با افزایش قدرت آنها را مجدداً منتشر می کند. با قرار دادن یک تکرار کننده بین روتر و کامپیوتر متصل به روتر، می توان قدرت سیگنال را افزایش داد و در نتیجه سرعت اتصال را سریعتر کرد.

آنتن وایرلس و انواع آن

دستگاه های وایرلس برای ارسال سیگنال، به یک وسیله فرستده نیاز دارند. برای تقویت قدرت سیگنال آنتن های مخصوص به آنها متصل میگردد. قدرت آنتن با DB نمایش داده میشود. اکسس پوینت های داخلی عموما با آنتن عرضه میشوند. یا آنتن داخل باکس قرار دارد، یا به پشت آن پیچ میشود. در مدل های اوت دار، قدرت زیادی مورد نیاز است. برای همین از آنتن های بزرگ با DB بالا بهره گیری میشود. انواع آنتن وایرلس عبارتند از:

  • آنتن امنی: این آنتن به صورت میله بوده و پوشش 360 درجه دارد.
  • دیش: این آنتن به شکل بشقاب بوده و فیدر وسط آن نصب میشود. زاویه پوشش این مدل کمتر و عموما تا 6 درجه هستند، و در یک جهت پوشش میدهد.
  • یاگی: به شکل آنتن تلویزیون و میله ای است. این مدل هم جهت دار است.
  • سکتور: به شکل مستطیل بوده و عموما پوشش 90 تا 120 درجه را دارد.
  • فلت: به شکل مربع یا مستطیل بوده و زاویه محدودی دارد.
  • پارابولیک: این مدل به شکل توری بوده و دارای زاویه محدود است.
آنتن دیش
آنتن دیش
آنتن امنی
آنتن امنی
آنتن یاگی
آنتن یاگی
آنتن وایرلس سکتور چیست
آنتن سکتور
آنتن وایرلس فلت
آنتن فلت
آنتن سکتور
آنتن سکتور

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا