POE چیست ؟ چه کاربرد و استاندارد هایی دارد

poe چیست

تجهیزات الکترونیکی برای روشن شدن نیاز به برق دارند. برای توضیح POE چیست باید بدانیم  دستگاه هایی که با برق مستقیم AC و فشار ضعیف کار می کنند نیاز به منبع تغذیه و سیم انتقال دارند. آداپتور برق شهری را به ولتاژ مورد نیاز دستگاه تبدیل کرده و آن را روی یک زوج سیم به دستگاه می فرستند. ولتاژ دستگاه های موجود در شبکه عموما بین 5 الی 48 ولت است.

روش دیگری نیز برای انتقال برق به دستگاه های موجود در شبکه نیز وجود دارد و آن استفاده از کابل شبکه است. در روش برق دهی با POE از کابل شبکه برای انتقال برق استفاده می کنیم.

روش کار POE چیست؟

همانطور که گفتیم تجهیزات الکترونیکی موجود در شبکه نیاز به برق مستقیم دارند. برای همین منظور کنار هر دستگاه نیاز به یک آداپتور می باشد. برق مستقیم یا AC نیاز به دو رشته سیم دارد که یکی مثبت و یکی منفی است. آداپتور برق مورد نیاز دستگاه را روی این دو رشته برای دستگاه ارسال می کند.

استفاده از آداپتور دارای مشکلاتی است و حذف آن مزایایی برای ما دارد که در ادامه و مزابای POE چیست را با تیما شبکه مشاهده می کنیم. از طرفی تمامی تجهیزات موجود در شبکه از کابل اترنت استفاده می کنند و نصب آن در کنار تجهیزات ضروری است. بر همین اساس متخصصین به فکر افتادند که برق را از روی سیم شبکه انتقال دهند. با این روش میتوان آداپتور را حذف کرد.

برای دانستن اینکه روش کار POE چیست ابتدا نگاهی به کابل شبکه می اندازیم. کابل شبکه دارای 8 رشته است که چهار عدد آن برای انتقال اطلاعات استفاده می شود. این 4 رشته نارنجی، سفید/نارنجی، سبز و سفید/سبز می باشند. در POE از 2 یا 4 رشته دیگر یعنی آبی، سفید/آبی، قهوه ای و سفید/قهوه ای برای انتقال برق استفاده می شود.

همانطور که گفتیم برق AC به دو رشته نیاز دارد. اما نکته ای را باید در اینجا مد نظر داشت. برق در طول مسیر دچار افت ولتاژ و جریان می شود. دلیل این امر حرارت تولید شده توسط برق است که انرژی برق به حرارت تبدیل می شود. برای جلوگیری از کاهش جریان و ولتاژ می بایست از کابل های قطور تر استفاده کرد. نکته دیگری که وجود دارد استفاده از دو سیم به صورت همزمان، به مجموع قطر آنها دست پیدا می کنیم. با توجه به اینکه قطر سیم شبکه ثابت است می توان از 2 رشته آن برای مثبت و دو رشته برای منفی استفاده کرد. مود های دیگری نیز برای این کار وجود دارد.

نقشه کابل شبکه POE

مزایای استفاده از POE چیست؟

عدم استفاده از آداپتور مزایایی را برای ما در پی دارد که به شرح زیر می باشد. 

  • کاهش هزینه: استفاده از آداپتور دو هزینه برای ما در پی دارد. یکی نیاز به کابل کشی برق برای تمامی تجهیزات است. در برخی جاها مانند کنار کاربران پریز برق وجود دارد. اما دوربینی که در سقف نصب شده است پریزی در کنار آن نیست. لذا برای این موارد باید برق جدا کشیده شود که شامل هزینه خرید کابل و اجرت نصب آن است. هزینه دوم هم خرید خود آداپتور است. پس با استفاده از تکنولوژی POE این دو هزینه حذف می شوند.
  • ایمنی بیشتر: برق مستقیم تجهیزات در بازه های ولتاژ پایین است که سبب برق گرفتگی نمی شود. حذف برق شهری از کنار تجهیزات سبب ایمنی بیشتر افراد می شود.
  • تامین برق اضطراری: از مواردی که برای کارکرد مداوم تجهیزات شبکه لازم است برق اضطراری است. در صورت استفاده از برق معمولی باید در کنار هر وسیله یک یو پی اس بگذاریم، یا کل ساختمان را زیر برق اضطراری ببریم که هزینه بر است، یا سیم کشی تجهیزات را مجزا کنیم که مجددا نیاز به پول دارد. در روش POE در کنار سوییچ POE یک UPS قرار می دهیم و مسئله حل می شود.
  • رفع خرابی آسان تر: آداپتور طول عمری دارد و ممکن است دچار خرابی شود. تعویض آن در جاهایی به خصوص ارتفاع کار آسانی نیست. با سیستم POE مدیریت برق یکپارچه انجام می شود.
  • گسترش ساده تر: در خصوص نیاز به افزایش تجهیزات فقط نیاز به کابل کشی شبکه داریم و برق کشی و نصب آداپتور مورد نیاز نیست.

چه تجهیزاتی از POE استفاده می کنند

دستگاه های مختلفی هستند که از POE استفاده می کنند. پر مصرف ترین آن ها عبارتند از:

  • تلفن های تحت شبکه IP Phone: استفاده از POE در این دستگاه ها یعنی فقط یک کابل شبکه از دیوار برای آنها می آید و نیاز به آداپتور و لوازم اضافی نیست.
  • دوربین های IP camera: استفاده از این تکنولوژی در دوربین های تحت شبکه فراگیر شده است. استقرار سریع و نصب آسان موهبت این روش برای کاربران و مجریان دوربین است.
  • دستگاه های وایرلس: دستگاه های انتقال اطلاعات بی سیم، بلوتوث و RFID ریدر ها نیز با این تکنولوژی سازگار هستند. برای دانستن یکی از مزایای POE در وایرلس چیست، کابل کشی برق به بالای دکل را در نظر بگیرید. استفاده از این تکنولوژی حفاظت از آن و لوله گذاری و خطراتی که برای افراد دکل کار دارد را حذف میکند.

نکته: تمامی تجهیزات از استاندارد POE پشتیبانی نمی کنند و در زمان تهیه باید در کاتالوگ دستگاه آن را چک کنید.

محدودیت های استفاده از POE چیست

محدودیت های استفاده از POE کم است اما باید آن را در نظر داشت

  • محدودیت مسافت تا حداکثر 90 متر.
  • هر دستگاهی با آن سازگار نیست.
  • برای استفاده از دستگاه ها در تعداد کم هزینه بیشتری دارد.

روش ها و استاندارد های POE چیست

دستگاه هایی که با POE کار می کنند به چند روش این کار را انجام می دهند. یکی روش مستقیم است و دستگاه تحت استاندارد خاصی نیست. قطعه پی او ای در ابتدای کابل شبکه نصب می شود و کابل دیتا و آداپتور به آن متصل می شود. در انتها کابل به دستگاه متصل شده و در داخل آن تفکیک می شود. ولتاژ ورودی قطعه مطابق با دستگاه است.

اما استانداردی نیز برای این موضوع تدوین شده است. برای یکپارچه سازی بین تولید کنندگان تجهیزات استانداردی به نام IEEE 802.3af تدوین گشت. ولتاژ و روش انتقال در این روش مشخص شده است. برای روشن شدن دستگاه هم سوییچ و هم دستگاه هر دو باید از این استاندارد تبعیت کنند. ولتاژ خروجی این سوییچ ها 48 ولت است.

نکته: در زمان تهیه سوییچ POE باید توان مصرفی دستگاه ها را در نظر بگیرید. هر سوییچ یک توان خروجی بر روی هر پورت و یک توان خروجی کلی دارد که نباید از مصرف شما کمتر باشد.

استاندارد دیگری نیز وجود دارد که Cisco pre-standard نام دارد. جالب است بدانید این تکنولوژی برای اولین بار توسط سیسکو و تامین برق گوشی های تلفن ابداع گردید. برای این موضوع استانداردی برای خود تدوین کرد که Cisco pre-standard نام دارد. برخی از گوشی های سیسکو از این استاندارد تبعیت کرده و فقط با سوییچ های سیسکو کار می کنند. برای آگاهی از این موضوع استاندارد های POE برای گوشی های سیسکو را مطالعه فرمایید.

پیمایش به بالا