ویدئو کنفرانس چیست

ویدئو کنفرانس چیست

کنفرانس ویدیویی یک فناوری است که به کاربران در مکان های مختلف، اجازه می دهد تا جلسات چهره به چهره را بدون نیاز به حرکت و جمع شدن در یک مکان واحد، با هم برگزار کنند. این تکنولوژی برای کاربران تجاری، مدیران مجموعه ها، شرکت های اقماری دارای شعب، آموزشگاه ها و موارد بسیار دیگر، که افراد در شهر ها و اماکن مختلف هستند بسیار مناسب است. دلیل سودمندی ویدئو کنفرانس چیست این است که این فناوری سبب صرفه جویی زیادی در زمان و هزینه می شود. جلوگیری از دردسر های مسافرت و جابجایی، عدم انتشار بیماری های واگیر دار و آیتم های زیاد دیگری را نیز می توان نام برد.

کنفرانس ویدیویی چند منظوره به سه یا چند شرکت کننده اجازه می دهد تا در یک اتاق کنفرانس مجازی بنشینند و ارتباط برقرار کنند، انگار که در کنار یکدیگر نشسته اند. تا اواسط دهه 90، هزینه های سخت افزاری و اینترنت پر سرعت باعث شده بود که ویدئو کنفرانس برای بسیاری از سازمان ها هزینه زیادی داشته و مورد استقبال قرار نگیرد. اما این وضعیت به سرعت در حال تغییر است. با ارزان تر شدن تجهیزات و افزایش پهنای باند اینترنت، بسیاری از تحلیلگران معتقدند که کنفرانس ویدیویی یکی از سریعترین بخشهای صنعت کامپیوتر در نیمه دوم دهه خواهد بود.

در ادامه با ویدئو کنفرانس بیشتر آشنا شده و ملزومات مورد نیاز و نحوه برگزاری جلسات چیست را با هم می‌بینیم.

ملزومات ویدئو کنفرانس و تجهیزات مورد استفاده

ملزومات مورد استفاده برای برگزاری ویدئو کنفرانس شامل موارد ذیل است:

  • بستر مناسب برای انتقال اطلاعات: این شبکه بستگی به سناریوی شما دارد و می تواند لوکال، اینترانت یا اینترنت باشد. برای جلسات راه دور که از اینترنت استفاده می شود باید پهنای باند، بالا و پر سرعت بوده تا جوابگوی انتقال تصویر باشد.
  • دستگاه مرکزی ویدئو کنفرانس: این دستگاه وظیفه مدیریت و پردازش کنفرانس را بر عهده دارد. دستگاه های مرکزی ویدیو کنفرانس در دو مدل سخت افزاری و نرم افزاری ارایه می شود. نصب این تجهیز می تواند در اتاق اصلی کنفرانس یا در یک مرکز داده باشد. دلیل استفاده از مرکز داده پهنای باند زیاد مورد نیاز برای آن است. در صورتی که اینترنت قوی، متناسب با تعداد کاربران ندارید میتوانید آن را در یک دیتا سنتر یا جایی که اینترنت پر سرعت وجود دارد نصب کرد.
  • کامپیوتر، تبلت یا موبایل که از طریق آن کاربران بتوانند به سیستم مرکزی متصل شوند.
  • وب کم و دوربین: برای اتاق کنفرانس که سالن بزرگ است دوربین باید قوی و زاویه دید بالایی داشته باشد. لپتاپ ها عموما دارای وب کم بوده و برای سیستم ها باید جداگانه تهیه شود. در صورت استفاده از موبایل باید مجهز به دوربین باشد.
  • میکروفون: استفاده از میکروفون لپ تاپ یا تهیه میکروفون اکسترنال برای سیستم ها. برای سالن کنفرانس میکروفون های قوی و به تعداد در اتاق نصب می شود. در موبایل و تبلت از میکروفون داخلی آن استفاده می شود.
  • هدفون و اسپیکر: می توان از اسپیکر لپ تاپ و اسپیکر و هدفون برای سیستم بهره گرفت. برای اتاق کنفرانس باید اسپیکر با قدرت پوشش اتاق در نظر گرفته شود.
ملزومات ویدئو کنفرانس

نحوه برقراری ویدئو کنفرانس

راه اندازی ویدئو کنفرانس با استفاده از یک سرور مرکزی و کاربران شرکت کننده در جلسه تشکیل می شود. سرور مرکزی ویدئو کنفرانس به دو شکل سخت افزاری و نرم افزاری می تواند باشد. در شکل سخت افزاری، دستگاه با ظرفیت و امکانات خاصی تولید می شود. در مدل نرم افزاری، سیستم ویدئو کنفرانس روی یک سرور مناسب نصب می شود. انتخاب سرور بستگی به تعداد جلسات و نفرات حاضر در آنها دارد. در نهایت این سرور در محلی قرار می گیرد.

در سالن اصلی کنفرانس یک تلویزیون یا ویدئو پروژکتور برای نمایش بزرگ تصویر نصب می شود. با استفاده از اپلیکیشن و محیط کاربری به سرور متصل می شویم. اتصال به مرکز به دو شکل نرم افزاری یا تحت وب امکان پذیر است. کاربر با یکی از روش ها به سرور اصلی وصل می شود. در این زمان در اتاق کنفرانس اصلی و روی سیستم تمامی کاربران، تصویر افراد به همراه صدا نمایش داده می شود.

اتاق کنفرانس یک مدیر یا Moderator دارد که وظیفه مدیریت اتاق را بر عهده دارد. نوبت چه کسی برای صحبت است و بزگر کردن تصویر افراد مختلف برای نمایش. کاربران که هر کدام خود نرم افزار را کنترل می کنند. جلسه برقرار شده و افراد شروع به صحبت می نمایند. همچنین می توانند صفحه سیستم خود را برای توضیحات به اشتراک بگذارند. در پایان مدیر جلسه اتاق را می بندد.

نحوه برقراری ویدئو کنفرانس

سرور ویدئو کنفرانس چیست و چه ویژگی هایی دارد

سرور مرکزی ویدئو کنفرانس وظیفه کنترل و مدیریت جلسات ویدئویی را بر عهده دارد. دو نکته در مورد این سرور و نرم افزارهای اتصال قابل تامل است. یکی بحث ویژگی ها است. ویدئو کنفرانس در کنار جلسات ویدئویی می تواند امکاناتی مانند Screen Sharing یا چت، تعداد بیش از یک جلسه و غیره را نیز در اختیار قرار دهد. پس منظور ما از امکانات، وجود یکی از این ویژگی ها در آن است. نکته بعدی تعداد کاربر است. دستگاه مرکزی به ازای هر کاربر نیاز به حجم مشخصی از پردازنده و حافظه دارد. انتخاب سخت افزار بر اساس تعداد جلسات و کاربران می باشد.

این سیستم به دو شکل سخت افزاری و نرم افزاری می تواند باشد. در شکل سخت افزاری، دستگاه با ظرفیت و امکانات خاصی تولید می شود. با توجه به مطالب گفته شده در خصوص سخت افزار مورد نیاز ویدئو کنفرانس، دستگاه برای حجم مشخصی از کاربر ساخته می شود که روی آن ذکر می گردد. مثلا برای تعداد 20 کاربر همزمان.

در مدل نرم افزاری، سیستم ویدئو کنفرانس روی یک سرور مناسب نصب می شود. ابتدا باید پلتفرم نرم افزاری انتخاب شود. هر نرم افزار قابلیت های خاصی دارد که برای یک کاربری مناسب است

نرم افزارهای مختلفی برای ویدئو کنفرانس وجود دارد. هر کدام قدرت بیشتری روی کاربری خاص دارد. مثلا ادوبی برای آموزش آنلاین و اسکایپ برای جلسات کاری مناسب تر است. آن را بر اساس کاربری خود انتخاب نمایید.

جهت اخذ مشاوره و راه اندازی سیستم ویدیو کنفرانس با کارشناسان ما تماس بگیرید.

پیمایش به بالا